Sår

sider_kirurgi6

Forfatter: Søren Hillerup, PhD, dr.odont.
specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi
Besøg Søren Hillerups hjemmeside for yderligere information.

Almindelige sår heler på 8 – 14 dage …

De mest almindelige sår i mundhulen er ufarlige, og de heler uden problemer i løbet af en uges tid, hvis det som forårsagede såret korrigeres, fx.en skarp kant på en fyldning, tand eller protese. Sådan er det også med sår, der skyldes uheld med udefra kommende påvirkninger.

Sår ved eksemsygdomme kan være længere tid om at hele

Der findes sår, som skyldes eksemsygdomme. De kan være længe om at hele. For disse typer af sår gælder det at patienterne som regel er generet af sårene igen og igen. Der er tale om noget periodisk tilbagevendende, noget kendt eller noget kronisk.

Sår, der ikke heler, kan være farlige

Cirka 150 danskere får mundhulekræft (cancer) om året. Det er en modbydelig sygdom, hvor tidlig diagnostik og behandling er helt afgørende for overlevelse og livskvalitet. Et sår, der ikke heler, kan være udtryk for mundhulekræft.

Hvis De får et sår, som ikke heler, skal det undersøges omgående, og der skal måske tages en vævsprøve. Hvis deres læge eller tandlæge er i tvivl om årsagen til et sår, der ikke heler, bør de henvises til en hospitalsafdeling, kæbekirurgisk-, øre-næse-hals-, eller onkologisk afdeling for nærmere udredning.

Comments are closed.