Snorker du eller din partner?

Ca 40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder snorker

Man snorker på grund af en afslapning af musklerne i halsen. Afslapningen i svælget mindsker pladsen, og det får det bløde væv til at vibrere, når man trækker vejret. Vibrationen giver snorkelyden, som kan variere fra en tung vejrtrækning til en næsten øredøvende buldren, til stor gene for både den snorkende og dennes partner.

Hos 30-50 % kan snorken være et symptom på søvnapnø. Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, som sætter kroppen i alarmtilstand, hvilket medfører betydelig forringet søvn og kan resultere i morgenhovedpine, manglende energi og udtalt træthed.

Heldigvis kan både snorken og søvnapnø behandles, også uden kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat, som ellers i mange år har været løsningen på snorken. Begge symptomer kan i mange tilfælde afhjælpes ved at sove med en snorkeskinne, som du kan få lavet her på klinikken. Skinnen bliver specialfremstillet til dig, ved at vi tager et aftryk af dine tænder og sender det til Elysee Dental, som får skinnen fremstillet.

Nævn din snorken ved næste tandlægebesøg, så kan vi hurtigt undersøge finde frem til, om du er egnet til at få en snorkeskinne.

Comments are closed.