Blegning

sider_blegning

Når det gælder misfarving af tænder, er kaffe og cigaretter to af de største syndere. Ved tandrensning hos din tandlæge fjernes misfarving og belægninger, men mener du, at dine tænder stadig er mørke efter tandrensning, kan det lade sig gøre at blege.

Tandlægen tager aftryk af tænderne, og producerer en blegeskinne, som du får med hjem sammen med blegevæsker. Skinnen benyttes i ca. 3 timer dagligt i 1-2 uger, hvorefter du kommer til kontrol hos tandlægen. Blegningens holdbarhed er selvfølgelig afhængig af, om du fortsætter med at ryge cigaretter og drikke kaffe, som du hidtil har gjort. Ændrer du ikke dine vaner, må du regne med, at behandlingen skal gentages med kortere intervaller, end hvis du holder op med at ryge og drikke meget kaffe.

At få bleget sine tænder er altså ikke engangsbehandling, hvis du skal opretholde det “lysere” resultat. Hvis tænderne bliver mørke igen, kan du købe nye blegevæsker på klinikken og gentage behandlingen. Du skal være indstillet på, at tænderne muligvis ikke kan blive så lyse som du ønsker.

Comments are closed.